Even voorstellen

Ik ben Melanique Bruggink (1963), gediplomeerd Holos masseur en in opleiding tot massagetherapeut aan HOLOS, academie voor massagetherapie in Utrecht.

Altijd al geboeid door de helende kracht van aanraken, sloot ik indertijd mijn studie orthopedagogiek af met een scriptie over het belang van lichamelijk contact in de opvoeding. Vijfentwintig jaar lang heb ik als orthopedagoog/GZ psycholoog in de jeugdzorg gewerkt. Ik volgde daarnaast trainingen op het gebied van lichaamswerk, intuïtieve ontwikkeling en zijnsoriëntatie. Ik ontdekte dat simpelweg kunnen stilstaan bij wat er is- hoe pijnlijk of moeilijk ook- helend werkt. Ik maakte de beweging van minder in het hoofd en meer naar het voelen. In dat proces werd helder dat ik graag wat anders zou willen op werkgebied.

Nadat ik in relatief korte tijd een aantal dierbaren verloor, besefte ik nog meer: er is alleen maar nu. Ik besloot mijn hart te volgen. In 2014 nam ik ontslag en begon aan de opleiding tot massagetherapeut. Vanaf het allereerste moment voel ik me op mijn plek in dit vak. Bij massagetherapie komt voor mij alles samen: de liefde voor aanraken, de wens om mensen te begeleiden en de kracht van het nu.

Masseren met aandacht is een mooie manier om contact te maken met mijzelf en van daaruit met de ander.  De kernwaarden van waaruit ik werk zijn betrokkenheid, mildheid en humor.