Massagetherapie

Je kunt in mijn praktijk terecht voor massage en voor massagetherapie. Mijn manier van masseren is bij beide hetzelfde.  Ik masseer je met aandacht en in een rustig tempo, waardoor jij contact kan maken met je lichaam én met je gevoel. Het verschil zit hem in de therapeutische begeleiding.  Een massagesessie kan je zien als een losstaande behandeling, waarin jij kan aangeven welk lichaamsdeel je graag gemasseerd wilt hebben.  Bij massagetherapie gaat het vaak om een serie behandelingen, waarbij je lijf de ingang is om een klacht, situatie of thema in je leven te verkennen. Massagetherapie nodigt uit tot zelfonderzoek en bewustwording. Elke nieuwe sessie blikken we samen terug op de vorige keer en op hoe de tussentijd voor je is geweest.

Of je nou komt voor een massage of voor therapie, het is goed te weten dat er meer (aan)geraakt kan worden dan alleen je lichaam.  Een massage kan ontspanning geven, maar je ook in contact brengen met  emoties, weerstand of gedachtepatronen.  Ik zal steeds afstemmen op hoe het met je gaat. In een veilige omgeving met respect voor jouw grenzen, geef ik je alle ruimte om stil te staan bij wat er in jou leeft.

Bij welke klachten en hulpvraag kan ik wat voor je betekenen?

  • Als je last hebt van stress, vermoeidheid, angst of somberheid.
  • Als je te maken hebt met rouw en verlies.
  • Als je vindt dat je teveel in je hoofd zit en meer wilt voelen.
  • Als je ondersteuning nodig hebt in een moeilijke periode in je leven.
  • Als je fysieke klachten hebt of chronische pijn.
  • Als je altijd maar doorgaat en nu wel eens stil wilt staan.
  • Als aanvulling op een behandeling bij een arts, psycholoog of psychotherapeut.

Dit zijn slechts voorbeelden. Twijfel je of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact op om dit vrijblijvend te bespreken.

Neem contact op