Even voorstellen

Mijn naam is Melanique Bruggink (1963).
Ik hou al mijn leven lang van écht contact.

Massagetherapie gaat voor mij over stilstaan en contact maken met wat er in je leeft. Ik vind het een voorrecht om in dit proces met iemand mee te lopen en te zien hoe de verbinding met het lichaam en het gevoel herstelt. Het verwondert me elke keer opnieuw hoe helend de kracht van aanraking is.

Hiervoor was ik 25 jaar lang werkzaam in de jeugdzorg als orthopedagoog/GZ psycholoog. Dit deed vooral een beroep op mijn mentale kant: het analyseren van complexe gezinssituaties en het bedenken van passende oplossingen. Toen in een paar jaar tijd mijn man en mijn moeder overleden, verschoof mijn aandacht van mijn hoofd naar mijn lichaam en mijn gevoel. Ik ontdekte dat het helpt om – hoe moeilijk ook – werkelijk stil te kunnen staan bij wat er is. Het verdriet bracht me uiteindelijk dichter bij mezelf.

In 2014 nam ik ontslag en besloot ik mijn hart te volgen. Zo werd ik massagetherapeut. Bij massagetherapie komt voor mij alles samen: mijn liefde voor aanraken, de wens om mensen te begeleiden en de kracht van het nu.

Vanaf het allereerste moment voel ik me helemaal thuis in dit vak. Ik werk vanuit openheid en in verbinding met de ander. Mildheid, humor en oprechtheid zijn belangrijk voor me. Ik wil je een plek bieden waar je kunt zijn wie je bent. Waar je in  jouw tempo de wijsheid van je lichaam kunt laten spreken.

Wat anderen over mij zeggen:

‘je rust en doorleefdheid zijn als balsem’

‘zo invoelend en in contact, er beweegt altijd iets in jouw bijzijn’

‘Je veilige betrokkenheid en afgestemde massages stimuleren de omarming van gevoelens’

Ik heb mijn 4-jarige opleiding gevolgd aan HOLOS, academie voor  massagetherapie in Utrecht. Een gedegen medische basiskennis maakt onderdeel uit van deze opleiding.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies. Ik volgde de opleiding bij Corinne de Graaf van Rouwen met Compassie in Amsterdam en was daarna met veel plezier een paar jaar assistent-trainer bij deze opleiding.

Ik ben lid van het Holos netwerk (holosmassagetherapie.nl) en van het netwerk Rouwen met Compassie (rouwenmetcompassienetwerk.nl)

 

Profielfoto: Yvonne Witte