Visie & werkwijze

Visie

Ik masseer vanuit de visie dat je lichaam niet op zichzelf staat. Je lijf, hoofd en hart zijn met elkaar verbonden. Via je lichaam kan je je bewust worden van hoe het met je gaat.

Zo kunnen vastgezette spieren in je schouders een signaal zijn dat je teveel hooi op je vork hebt genomen. Een verkrampt gevoel  bij je borst kan je in contact brengen met verdriet dat je moeilijk toelaat.

Je lichaam heeft je wat te vertellen. Jouw verhaal ligt erin opgeslagen. Als ik je masseer raak ik niet alleen je huid en spieren, maar ook jou als mens met al je ervaringen, emoties, gedachten en aangeleerde patronen.

Een rustige, aandachtvolle massage geeft jou de kans om contact te maken met wat je voelt. Ik richt me daarbij niet op het wegwerken van pijnklachten en het oplossen van problemen, maar op de ervaring in het moment zelf. Daarom zal ik tijdens de massage ook vragen naar je beleving. Vaak kunnen dingen pas in beweging komen, als je er eerst helemaal met je aandacht bij kunt zijn. Vanuit toelaten kan pas het loslaten plaatsvinden.

Werkwijze

Elke sessie begint met een voorgesprek en eindigt met een kort nagesprek. Kom je voor de eerste keer dan is er ruimte voor een intakegesprek. Om de behandeling verantwoord en passend te kunnen geven, wil ik een beeld krijgen van jouw welzijn op fysiek, mentaal en sociaal-emotioneel vlak.

Ik maak gebruik van verschillende massagevormen zoals klassieke massage, energetische massage, voetreflexologie, holistic pulsing, chakramassage en bindweefselmassage. Massage staat altijd centraal in een sessie. Maar bij massagetherapie maak ik ook gebruik van andere begeleidingsvormen zoals gesprek, bewustzijnsoefeningen of focussen.

Wil je meer informatie ontvangen?